Копчення качки “Мулард”, найкращий рецепт

Копчення качки “Мулард”, найкращий рецепт

11.04.2024 0 Автор Vіdmachok

Завжди боявся коптити качку (переживав що вийде суха, сира і т.д.). А це наважився і замаринував нещодавно. Бройлери – без проблем, риба – легко, ковбаса та свинина – завалило за сотню кілограмів! А от до качки треба пристосуватись, мати поглиблені знання. Качка вийшла на відмінно, соковита, м’яка та з приємним рожевим кольором м’яса. Під таку просто гріх не булькнути пару пляшечок хорошого пива в хорошій компанії! Значить, пишу процес приготування:
Замариновану по раніше згаданому рецепту качку “Мулард”, варимо при температурі 90 градусів до досягнення всередині м’яса 65 градусів. В мене це зайняло 1 год. 15 хв. Далі, качку потрібно остудити та просушити. Роблю я це в коптильні від Drevos, в цистернах та коптильнях гарячого копчення такий фокус не вийде, можете не пробувати навіть. Обсушка проходить при температурі 45 градусів з вентиляцією, до сухої поверхні шкіри, головне щоб не потік жирок.
Потім виставляю на термоконтролері 85 градусів, вмикаю комппресор і засипаю в димогенератор вільхову тріску, розпалюю. З повністю відкритим душником прокопчую рівно 2 години. Вимикаю димогенератор і компресор. Залишаю качку в коптильні на 12 годин.
Качка повністю готова, м’ясо соковите і рожеве, поверхня світло шоколадного кольору без потьоків та пригарів. А як же ви хотіли, з коптильнями від компанії Drevos тільки такий відмінний, очікуваний результат!